HTML

Wellness Varangy

Friss topikok

Home Wellness

2014.03.27. 16:05 Wellness Warangy

Az egyik dolog, amit a legjobban szeretek az otthoni munkában, hogy kicsit lazábban indulhat a reggel. Leülhetsz a munkád elé fürdőköpeny-pizsi szerelésben, senki nem szól rád, amiért lompos vagy és dolgozhatsz a saját tempódban, óriási bögre kávét kortyolgatva, ahogyan neked megfelel. Ilyenkor mindig többet is sikerül elintézni, mint egy átlagos nap. Tiszta wellness.

A másik, amit imádok, hogy megvárhatod, amíg kisül a reggelid, majd az első szünet alatt befalhatod. Így történt ma is és lett belőle egy isteni bundás kenyér- tojásmuffin kombó, amit a sütőben készítettem el, voilá:

WP_20140327_007[1].jpg

Imádok sütni!

 

Az alapja az volt, hogy nem kívántam a főtt tojást vagy a zabkását, amit normál esetben reggelizek, ellenben volt jó sok száraz kenyér, pár szelet felvágott, mozzarella (na hála istennek ebből 4 csomaggal mert nagyon szeretjük) meg két marék tonhalsaláta, amit tegnap már nem bírtam megenni. És ami a lényeg a végén: a mustár :) Szerintem ez volt a csoda-adalék, az a jó dijoni mustár.

Na, tehát akkor a recept.

Kriszti-féle tojásmuffin:

Előmelegítem a sütőt, 180-200 fokra. Felverem a tojásokat és a tejet, majoránnával, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezem. Egyenletesen szétosztva három-négyfelé, beletöltöm a muffin formákba (szilikon, nem igényel zsírozást), majd elosztom bennünk a kis darabokra vágott mozzarellát és a sonkát. Végül beteszem a sütőbe és max 10 perc alatt megsütöm.

Púposra feldagad, majd a a sütőből kivéve kicsit összeesik, de nagyon finom és laktató reggeli.

 

A tápanyagtartalom és pontos hozzávalókat bevittem a Kalóriabázisba (www.kaloriabazis.hu), itt tudod megtekinteni.

 

Bundás imádék:

Felmelegítjük a sütőt, kb. 180-200°C-ra. Felverjük a tojást minimális tejjel és igény szerinti fűszerekkel (pl.: só, bors, majoránna), majd beleforgatjuk a kenyeret és elhelyezzük a sütőpapíron. A kenyerekre elhelyezzük a szelet sonkát (szétcsipkedve is jól mutat), megkenjük kevés mustárral és ráhelyezzük a vékony szelet mozzarellát.
Körülbelül 10 perc sütés alatt ropogósra sül a sütőben. Szintén kalóriabázis-link itt.

A magok miatt ez a recept kicsit zsírdús. Ugyanakkor magas benne a fehérje, ami edzés-program alatt kifejezetten kell és sok benne az élelmi rost, ami szükséges a szervezetnek. ÉS annyira FINOM!

Adagolás
(főképp
Betűleves edzőtetűcske barátaimnak ;)

Egy muffint és egy kenyeret tudtam megenni öss-vissz (ami 169kcal így reggelire), szóval a számolt adag akár két főre is elég. De ha külön-külön csinálod, akkor se jársz rosszul, mert voilá, az örömhír: Mindkét recept 20 gramm fehérjét tartalmaz. 

 

060_2_anim.gif

 Köszi Eszter, kedves Tőled.

 

Még egy megjegyzés a kenyeret illetőleg: A képen Lipóti Shape-et használtam, aminek sehol nem találtam a tápanyagtartamát (már írtam erről a Lipóti Pékségnek) - ugyanakkor gyakran veszem a LIDL-féle CH-csökkentett kenyeret és múltkor melegszendvicsnek nagyon finom volt, ezért abból következtetek, hogy bundás-kenyérnek is megteszi ;)

 

Próbáljátok, kóstoljátok és kérem a visszajelzéseket :)

 

Pacsi

 

Wellness Warangy.

 

 

 

 

2 komment

Címkék: reggeli office tojás home wellness fitness muffin finom bundáskenyér homewellness

A bejegyzés trackback címe:

https://wellnesswarangy.blog.hu/api/trackback/id/tr145880815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zalchee 2014.03.28. 08:42:19

És mielőtt ez a csini kép készült, hányat égettél oda? :D

Amúgy meg ezé kapod a lisztet, hogy másokét reklámozzad he?

Wellness Warangy 2014.03.28. 09:28:55

@zalchee (nicknév csak a kriscsi blogjába): Zalchee, tojásmuffinban verhetetlen vagyok, a kenyérrel pedig ígérem meg fogok próbálkozni. :D
süti beállítások módosítása